flag Судова влада України

Стаття у газеті «ОГНИ» № 23 від 05 червня 2013 року

05 червня 2013, 11:24

Стаття у газеті «ОГНИ» № 23 від 05 червня 2013 року

     15 травня 2013 року для учнів старших класів шкіл та гімназій міста Алчевська, які є постійними учасниками роботи факультативу «Практичне право» міського університету правових знань і пропаганди здорового способу життя та виявили бажання у майбутньому брати участь у вступних іспитах в юридичні навчальні заклади України, в Алчевському міському суді Луганської, за участю керівника апарату суду Панасенко Ігоря Валерійовича було проведено день «відкритих дверей» та останнє засідання факультативу у 2012-2013 навчальному році.

     Під час цього заходу учням було доведено інформацію: про хід реформування судової системи України з часів ЇЇ незалежності; про структуру судової системи України на теперішній час; про структуру суду першої інстанції, на прикладі Алчевського міського суду; про порядок звернення до суду і подальший рух справи у суді.

     Крім того відвідувачам було показано: канцелярію суду; службовий кабінет секретарів судового засідання, помічників суддів, судових розпорядників; архів суду ; зал судових засідань.     

     Наприкінці заходу керівнику факультативу Федерко Галині Іванівні було надано методичну літературу з різної тематики: «Навіщо потрібні юристи і де отримати правову допомогу»; «Як подати позов до суду у цивільній справі»; «Як оскаржити рішення у цивільній справі»; «Як і коли можна звернутися до Європейського суду з прав людини»; «Як поводити себе в суді» та іншу.

     Учні - майбутні юристи виказали слова подяки викладачу історії та права СЗШ№7 Г.І.Федерко та керівнику апарату суду І.В.Панасенко  за ту роботу, яку вони проводять у рамках даного факультативу. А якщо так то справа ця не марна, яку б думку не висловлювали окремі «компетентні» ЗМІ.