flag Судова влада України

Історична довідка суду

08 квітня 2013, 13:55

ІСТОРИЧНА  ДОВІДКА

АЛЧЕВСЬКОГО  МІСЬКОГО  СУДУ  ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

     У сорокові та пятдесяті роки минулого сторіччя суд мав назву «Народний суд міста Ворошиловська». На той історичний період до його складу входило чотири дільниці. Таку назву і поділ на дільниці суд мав до кінця 1960 року.

     З 1961 року до середини 1970 року установа мала назву «Народний суд міста Комунарська», а з середини 1970 року – «Комунарський міський народний суд Ворошиловградської області».

    Упродовж восьмидесятих років назва не змінювалась: «Комунарський міський народний суд Ворошиловградської області».

     Указом Президії Верховної Ради УРСР № 20 від 04 травня 1990 року місто Ворошиловград було перейменовано на місто Луганськ, а Ворошиловградська область - на Луганську область.

     Пізніше, у грудні 1991 року, на референдумі жителі міста прийняли рішення про повернення йому  історичної назви – Алчевськ.

     До середини дев'яностих років суд мав назву «Алчевський міський народний суд Луганської області», а з середини девяностих років і до теперішнього часу – «Алчевський міський суд Луганської області».       

       У різні періоди в суді працювали  судді  Горчаков Кузьма Іларіонович, Карун Іван Васильович, Удод Жанна Георгіївна, Халанський Микола Денисович, Хорс Михайло Данилович, Берещанська Ірина Іванівна, Зиновєва Наталя Іларіонівна.

     У різні часи суд очолювали:

-         Павлов Василь Федорович (з серпня 1962 по серпень 1979 року);

-         Гук Віктор Сергійович (з серпня 1979 по червень 1982 року);

-         Борщук Володимир Полікарпович (з червня1982 по червень 1987 року);

-         Залманов Валерій Михайлович (з червня 1987 по лютий 2010 року).